Sondaje

Prezentarea rezultatelor studiului elaborat în cadrul proiectului „Îmbătrânire și sănătate”, implementat de către AO CASMED

By 28 august 2020 No Comments

Studiul a fost efectuat de compania Date Inteligente SRL în cadrul proiectului „Îmbătrânire și sănătate”, implementat de către AO „CASMED” cu suportul financiar al Crucii Roșii din Elveția.

Studiul privind evaluarea cunoștințelor și percepțiilor vizavi de COVID-19 a fost efectuat pe un eșantion de 1000 chestionare, și a scos în evidență următoarele aspecte:
Aproape tot respondenții cunosc despre existența virusului, doar o singură persoană a confirmat că nu a auzit niciodată despre COVID-19.
Nivelul de cunoștințe al beneficiarilor față de pandemia COVID-19 este destul de diferit, cei mai mulți menționând la întrebarea deschisă că cunosc măsurile de profilaxie contra COVID-19 -9,5%, alți 6,2%-au menționat că COVID-19 este o boală cu complicații, iar 6,1 %-faptul că ar trebui să stea acasă.
Totodată fiind întrebați despre ce alte informații au mai auzit despre Covid-19 , marea majoritate au specificat- măsurile de protecție (96,5%), simptomele Covid 19 (88,3 %), iar 70,7%-cunosc căile de transmitere ale COVID-19. La polul opus cei mai puțini, aproximativ 20 %, au menționat despre complicațiile pe care le poate provoca COVID-19.

Pentru a vedea toate rezultatele studiului, apasă pe acest link.

Leave a Reply